Створено: П'ятниця, 08 грудня 2023 Надрукувати

  Ректор Національного транспортного університету Микола ДМИТРИЧЕНКО та директор Державного архіву м. Києва Олександр ПАНЧЕНКО підписали договір про партнерство та співпрацю.

   Положеннями договору передбачено низку спільних наукових та практичних заходів – проходження студентами університету навчальної практики на базі Державного архіву м. Києва, залучення працівників архіву до навчального процесу, надання методичної допомоги з питань організації діловодства та зберігання документів, реалізації спільних проектів із впровадження новітніх підходів із формування Національного архівного фонду України, проведення спільних наукових заходів та досліджень.
   При підписанні договору Микола ДМИТРИЧЕНКО підкреслив надзвичайну суспільну вагу архівної інформації і її вплив на сучасні соціо-культурні процеси із формування національної ідентичності українського народу, важливості збереження документів сучасності для прийдешніх поколінь. Олександр ПАНЧЕНКО наголосив на важливості надходження на державне зберігання документів вищих навчальних закладів, особових фондів професорсько-викладацького складу, документів, які стосуються постатей їх видатних випускників. Сторони домовилися сформувати колекцію документів про випускників та студентів Національного транспортного університету України, які беруть участь у обороні нашої держави від російської агресії.